Pelletsbrännaren
AMSAB är numera återförsäljare för ARITERM och JANFIRE samt VÄRMEBARONEN sortiment. Här ingår både de mest populära brännarna på marknaden och en massa fina pelletskaminer utan onödiga skorstenar för dyra pengar, bra alternativ för dig med enbart EL-VÄRME se ARITERM
På deras hemsidor hittar du all information du behöver innan du kontaktar oss för just din affär via info@allmaskinservice.com

Att bränna med ett biobränsle innebär att man använder sig av resurser som redan finns men som tagits bort från det naturliga kretsloppet.
Den mängd utsläpp mätt i den koldioxid som bildas vid förbränningen är lika liten som vad träden har tagit upp under sin livstid.

Pellets
Är ett biobränsle som består av spill från såg och snickeriindustrin som pressats samman under högt tryck. Eftersom Pellets tillverkas på hemmaplan, är det billigare och mindre känsligt för den internationella marknaden jämfört mot Olja.
Som ett exempel, det behövs ca 3 kubikmeter olja för att värma ett 120 kvm hus året runt. Det behövs ca 6 ton pellets för samma sak. Som exempel, 1 kubikmeter olja har kostat ca 13098 kr men motsvarande 2 ton pellets kostar bara ca 5922 kr. Du sparar ca 55% genom att värma med pellets, vilket per år i kronor motsvarar ca 21528 kr.

PX 22 Flex-a

KMP Ekerum
Viking bio 20


Pellets information